tiistai 2. heinäkuuta 2019

Okselösund

Vene saatiin veteen ennen Pääsiäistä. Paripäivää meni venettä varustellessa ja pääsiäisen jälkeen olimme valmiit siirtämään vene Kotkan Sapokkaan. 

  Ensimmäinen yö vietettiin Stora Halsössä. Aamulla aikaisin lähdimme kevyessä lounaistuulessa matkaan kohti Kotkaa. Porkkalanselällä meitä tuli ihmettelemään norppa, kurkisteli pitkään meidän perään.

  Matka sujui sopivassa sivumyötäisessä joutuisasti ja illansuussa ankkuroimme Villinkiin.
  Seuraavana päivänä tuuli oli kevyt vastainen, meni koneella ajeluksi. Yöksi ankkuroimme tuttuun lahdenpoukamaan Pellinkiin.
  Loppumatka Pellingistä Sapokkaan pääsimme 5 - 6 ms sivumyötäisessä. 

  Tänävuonna olemme suunnitelleet tutustua Rügenin saareen. Syyskuun puolivälissä on Hampurissa "Hamburg Cruise Days". Olimme parivuotta sitten sattumalta paikalla ja nyt on tarkoitus kokea tapahtuma uudelleen.
  Lokakuun puolivälissä alkaa Rendsburissa talvikausi, vene jää sinne talvehtimaan.

  Matkaan lähdimme 11.06.2019. 

  Ensimmäinen etappi oli taas Pellinki. Aamulla reippaassa pohjoistuulessa kohti Stora Halsötä. Matka meni vauhdikkaasti ja ankkuroimme Stora Halsön suojaiseen lahteen alkuillasta.
  Aamulla oli taas reipas pohjoistuuli, pelkällä reivatulla keulapurjeella pääsimme melkoista vauhtia Barösundiin. Loppumatkasta saimme vielä pienen ukkoskuuron niskaamme. Ankkuroimme puoliltapäivin kaupan lahdelle. 

  Olimme sopineet tapaamisesta Fischerin pariskunnan kanssa, saimme heiltä Rügenin opaskirjan jonka lupasimme palauttaa syksyllä Rendsburissa.

  Seuraavana päivänä jatkoimme Tammisaareen. Kävimme kaupassa ja jatkoimme Rödjaniin ankkuriin yöksi.

  Aamulla tyynelle Hangonselälle koneella. Illalla ankkuroimme Norrvikeniin, siellä vietimme myös seuraavan päivän.

  Norvikenistä jatkoimme Korpoströmmiin, saunottiin ja käytiin "kirjastossa" vaihtamassa kirjoja. 

  Kihdin ylitys sujui hyvässä purjehdussäässä 6 tunnissa. Ankkuroimme Ben-ö-ön ankkuripaikalle. Vietimme siellä seuraavan päivän ( Juhannusaaton ).

  Juhannuspäivänä siirryimme Rödhamniin ankkuriin josta aikaisin aamulla moottoripurjehtien Ahvenanmeren yli Stor Askenin ankkurilahteen.

  Stor Askenista moottoroimme kevyessä kelissä Waxholmiin yöksi. Aamulla jatkoimme Napoleon Vikeniin. Siellä vietimme myös seuraavan päivän. Satoi koko päivän. 

 Seuraava paikka oli Nynäshamn. Suomalaisveneitä näkyi useampia. Illalla saunaan ja aamulla matka jatkui Ringsön ankkuripaikalle. Veneitä oli paljon ja myös jokunen Suomalaisvene oli ankkurissa lahdella. 

  Ringöstä tänne Oxelösundiin saavuimme sopivasti iltapäivällä. Pyöräilimme kauppaan ja myös kalasatamaan. Illaksi oli luvattu reipasta tuulta iltakymmeneksi ja niin siinä kävikin. 
  Kovatuuli jatkui vielä seuraavan päivän, puuskat yltyi 16 - 18 ms. 
  Seuraava päivä oli tyyni mutta sateinen. Me jäimme viettämään sadepäivää satamaan.  
  
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti